23 Mayıs 2013 Perşembe

Mantarlı Tavuk




Malzemeler
1 kg mantar
500 gr tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
3-4 adet yeşil biber
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz, sıvı yağ

Yapılışı
1- Mantarı temizleyip yıkadıktan sonra biraz büyük olacak şekilde doğrayın. Bir tencereye mantarınızın üzerini geçecek şekilde su dökün ve tüpte 15 dk kadar kaynatın.
2- Tavuk göğsünü kuş başı şeklinde biraz büyük büyük doğradıktan sonra tavuk gögsünü tencereye koyun çok az su ilave edin ve kısık bir ateşte yavaş yavaş pişirin tavuk kendi suyunuda bırakınca soğanları ve yeşil biberleri ilave edin. Suyu iyice çekilince yağı, salçayı,  domatesleri ve en son kırmızı pul biberi , tuzunu ilave edin
3- Mantarlarınızı süzdükten sonra  tavukla birleştirin ve 1 su bardağı su ilave edin 25 dk sonra yemeğimiz hazır.....

Hiç yorum yok: