FIRINDA HİNDİ
Malzemeler:
Hindi
patates
havuç
top karabiber
tuz
su
1 yemek kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1- Öncelikle hindiyi ocakta tüylerini yakın.
2- Hindinin göğüs ayak kısmını iple bağlayın.(Haşlanırken dağılmaması için)
3- Güzelce yıkadıktan sonra geniş bir tencere içine havucu, patatesleri küp küp doğrayın. 5- 6 adet top karabiberi de ilave edin. tencerenin yarısına gelecek şekilde suyu koyun ve en son tuzu ilave edin.Yaklaşık 1,5-2 saat kadar pişirin.
4- Hindini üzerine sürmek için, bir kase içinde pekmeze biraz su ilave edin ve oda sıcaklığında erimiş tereyağı ile beraber karıştırıp hindinin üzerine sürün
5-Hindiyi tepsiye alın ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder