Bugün sizlere taze bakla tarifi vereceğim. Herkes pek baklayı sevmez bizim evde de tam tersine taze baklayı çok severiz. Şunu ifade etmek istiyorum. Sevmesek bile en azından yılda bir kez bile olsun bazı yemeklerden tatmalıyız. Çünkü bu sebzelere vücudumuzun ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Ben kıymalı yaptım isteğinize göre zeytinyağlı da yapabilirsiniz.
Malzemeler
1 kg taze bakla
150-200 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, kırmızı biber
2 su bardağı su
Yapılışı
1-Öncelikle baklayı fasulye gibi temizleyip doğruyoruz (2'ye ya da 3'e bölün) ve yıkıyoruz. Geniş bir tencereye baklayı koyun üzerine suyu ilave edin. (baklaların üzerini geçsin) yaklaşık 10-15 dakika haşlayın.
2- Orta boy bir tencerede etimizi pişirelim. (Ben eti pişirirken yarım çay bardağından biraz fazla suyla pişiririm. Tam suyunu çekmeden soğanları ilave ederim.) soğanları ekleyin. Daha sonra sıvı yağımızla salçayı ( 2-3 dk kavuralım ki salçanın kokusu olmasın). ve kırmızı biberi ilave edim.
3- Haşlanan baklayı süzerek etli karışımımıza dökelim ve karıştıralım. Üzerine tuzu ilave edelim. 2 su bardağı suyla pişmeye bırakın. 20-25 dk sonra baklamız pişmiş olacaktır. Yoğurta servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
(Not: Yemekleriniz kaynayınca mutlaka ocağımızı kısarak pişirelim.)
(Not: Yemekleriniz kaynayınca mutlaka ocağımızı kısarak pişirelim.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder